Fritidshemmen på Essingeskolan

Skolbarnsomsorgen på fritidshemmen omfattar elever från förskoleklass upp till årskurs 3. Morgonomsorgen öppnar på Solen klockan 7.00 och efter 8.00 är alla fritidshem öppna fram till dess att skolan börjar.

När skolan slutat för dagen tar fritidshemsverksamheten vid där barnen har olika aktiviteter både ute och inne. Klockan 14.00-15.00 serveras mellanmål för alla barnen i skolans matsal.

Fritidshemmen erbjuder bl.a. fasta aktiviteter som idrottslyftet/lekar i idrottshallen, träslöjd, schackklubb för de som går i trean, skapargrupper, utedag och månadens kalas. Dessutom lägger vi stor vikt vid den fria leken som är oerhört betydelsefull för barnen. Föräldramöten har vi varje termin, dessutom drop-in fika och soppkväll för barn, föräldrar, syskon och andra anhöriga, vilket utgör ett uppskattat och trevligt inslag i vår verksamhet.

Att möta barnen med respekt och att skapa förutsättningar för en god föräldrakontakt är för oss en viktig del i verksamheten, liksom att utifrån förutsättningar och styrdokument bedriva en god pedagogisk verksamhet.

Klockan 16.50 går alla barn som är kvar över till Solen. Sedan stänger fritidshemmet klockan 18.00.

Våra avdelningar:

Vänskapsgården FD + FE Essingestråket 24

Höjden 1D + 1E Essingestråket 26

Solen 2D + 2E Essingestråket 26 A

Tel. 508 08 342

Delfinen 3D + 3E Essingestråket 24

Fritidssamordnare på Essingeskolan är Bernt Blomberg.